Despre noi

Statut

Infiintata in anul 2017, ASOCIAŢIA PENTRU ECOLOGIE ŞI TURISM PRO ECO–TUR FILIALA BRĂILA este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit şi apolitică de protecţia mediului, turismului ce dezvoltă programe la nivel naţional şi European  care se constituie în baza Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 (republicată, cu modificările şi completările ulterioare), a Legii nr. 246/2005 cu modificările și completările ulterioare precum şi a Legii nr. 219/2015 privind economia socială.

Misiune

Misiunea noastră e să protejăm biodiversitatea în toate formele ei, să prevenim poluarea si abuzul asupra apelor, pământului, aerului, să luptăm pentru eliminarea tuturor  deșeurilor depozitate iresponsabil, program de educație a  mediului  adresat tinerilor si a populatiei in general.

Furnizarea de activitati de instruire si formare profesionala acreditate  şi reconversie profesională in domeniul IT, în conformitate şi cu respectarea legislaţiei în vigoare;

Acordă consultanţă şi consiliere persoanelor interesate în domeniile social, economie socială, ecologie, turism, protecţia consumatorului, dezvoltării civice precum şi în alte domenii. Dezvoltarea serviciilor sociale pentru creșterea capacității de inserție pe piața muncii a persoanelor din grupul vulnerabil;

Organizeaza tabere de voluntariat, scoli de vara cu profil ecologic si orice alte forme de lucru non formal  pentru rezolvarea problemelor de mediu si turism.

Colaborari si proiecte:

Acești ani, sunt anii celor mai frumoase proiecte ale noastre, cu cel mai mare impact care dau semne că devin puțin câte puțin și sustenabile. Am considerat încă de la început că pentru organizația noastră creșterea organică e cel mai bun model de dezvoltare și mărire a impactului, însă, oarecum neașteptat, ni s-au finanțat mai multe proiecte decât am fi crezut când le-am redactat și am fost invitați să fim parteneri în altele pentru care am considerat  oportun și benefic acceptul.

In 2017 a fost organizata a IV-a ediţie, concursul national “SOS Salvaţi vrăbiuţele” organizat de către ASOCIAŢIA PENTRU ECOLOGIE ŞI TURISM PRO ECO-TUR  care are acum  un caracter naţional, datorită numărului mare de şcoli implicate şi al judeţelor de unde provin acestea motiv pentru care ne-am alaturat si noi Pro Eco Tur Braila. Grupul ţintă al concursului este reprezentat de elevii învăţământului primar din clasele I-IV.

Asociaţia pentru Ecologie şi Turism PRO ECO-TUR Filiala Braila in parteneriat cu elevi din -a Şcoala Gimnaziala Cazasu, Scoala Gimaziala Râmnicelu, am realizat plantări de pomi fructiferi, copaci ornamentali şi material forestier. Plantarile au continuat cu plantări realizate în judeţul Buzău pe raza  Tisău şi  Berca – zona Vulcanilor Noroioşi, Corbu din Constanta, Cazanesti din Ialomita.

Ecologizare

Aproximativ 50 de elevi clasele V-VIII, „înarmaţi” cu greble, lopeţi, mături, saci menajeri şi mănuşi, au ecologizat spatiile verzi din cateva commune din judetul Galati apoi actiunea s-a repetat si in judetul Braila . Am strâns zeci de saci de gunoi de pe malul apei şi din spaţiul verde, pe care, din nefericire, unii dintre cetăţeni îl transformă de multe ori în tomberon. Am adunat de la crengi uscate, ambalaje, pahare din carton, din plastic şi PET-uri Cantitatea impresionantă de deşeuri pe care am strâns-o în cele câteva ore petrecute pe Faleză a umplut o maşină de gunoi . Ne-am bucurat că acţiunea noastră de ecologizare a fost apreciată de gălăţenii si braileni. Mulţi dintre ei, curioşi, s-au oprit pentru a sta de vorbă cu noi şi ne-au felicitat pentru iniţiativă. Aprecierea celor din jur ne ajută să ne păstrăm optimismul, entuziasmul şi să ne dorim şi mai mult să continuăm seria acţiunilor de ecologizare.

PROPUNERII ACTIVITATII  la incondeierea oualelor in cadrul scolii Școala Gimnazială Ion Luca  Caragiale.  In primul rand activitatea a necesitat o adevarata mobilizare de forte si a fost o incununare a colaborarii scoala-ONG (Parteneriat de Colaborare). – Promovarea continuitatii traditiilor; Pastele-sarbatoare ce uneste creativitatea copiilor  fiind un bun prilej de bucurie, speranta, credinta in bine. A fost o activitate plina de “ culoare ” la care copiii au participat cu incantare.

Scopul proiectului este acela de a contribui la imbunatatirea sistemului de gestionare a deseurilor din mase plastice si de a promova ecologia, protectia mediului si lupta impotriva poluarii prin intermediul informarii, constientizarii si educarii privind colectarea selectiva in scopul conservarii mediului prin comunicarea cu un public cat mai larg, din comunele din zona Lunca Prutului Inferior. O1. Organizarea unei campanii de informare si constientizare privind protectia mediului si colectarea selectiva in 10 scoli si 9 primarii din comunele vizate de proiect, in intervalul septembrie – decembrie 2017; O2. Imbunatatirea sistemului de gestionare a deseurilor din mase plastice prin crearea unui sistem de colectare, depozitare, compactare si transport a deseurilor din mase plastic pt aproximativ 25000 locuitori, până in luna aprilie 2018;